נתון עגום, רק כעשרה אחוזים מהמקוואות לנשים מונגשים באופן מלא. עדויות שהגיעו אלינו מדברות על מסע קשה שעוברות נכות, שלעיתים צריכות לנסוע מירושלים עד מודיעין. מתברר כי מתוך 600 מבנים שמופעלים ע”י המועצות הדתיות רק 55 מונגשים באופן מלא. חשבתם שזה רק המקוואות, מתברר שגם הדרך לציוני הצדיקים בישראל לא ממש מונגשים לנכים. שי גליק, מנכל “בצלמו” שוחח על כך בתוכנית האקטואליה עם נועם זיגמן בערוץ TOV.
זה נשמע הזוי לא אמיתי מופרך לגמרי, במיוחד שמדובר במספר הנכים, שזה מספר לא מועט, איך קורה דבר כזה בישראל של 2022?
בואי נגיד ככה בצורה קצת עגומה מצב מבני הדת והדת בישראל,הוא האחרון. דואגים לתרבות,לתיירות, לאיכות הסביבה אך לצורכי דת בקושי דואגים. תקציב הישיבות גם מאוד נמוך, כל מקרה לגופו. מצב המקוואות בתי הכנסת וציוני צדיקים,עשרה אחוז מהמקוואות נגישים, כשאדם מגיע לבית הכנסת גם אם הוא מוצא פתרון זה מאוד מאוד קשה, דיברתי עם אישה שלוקח לה מעל שעתיים לנסוע ומה עם אישה שאין לה תחבורה ציבורית ניידת, ומה עם שבתות וחגים? אין לזה פתרון.
דיברת על ירושלים, צריך לאמר שיש בה לא מעט נכות וביניהן לא מעט דתיות וזה יוצר עומס גם עם שתי מקוואות סך הכל?
שתי מקוואות נגישות באופן מלא.
איך יכול להיות שקורה דבר כזה, הציבור הדתי בממשלה לא מעניין אותם הדבר הזה?
כנראה שכן , צריך להגיד את האמת, זה לא מעניין אותם לצערי, אך אני יכול להגיד שגם כעת אחרי שהנתונים פורסמו לא הייתה היענות גבוהה מצד חברי הכנסת.
למה לא לגשת עם זה לבגץ, להשתמש בכלי שאתה מכיר אותו היטב כמי שאמון על זכויות אזרח?
כמי שאמון על החוק, מקווה בית כנסת וציוני צדיקים צריכים להיות מונגשים מאה אחוז. גם מתנסים אולמות תרבות וספורט לא מונגשים למרות החוק אפרופו מערת המכפלה, נידונה גם בבית משפט המחוזי והעליון ובשניהם בית המשפט פסק שחייבים להנגיש, החוק מחייב את ההנגשה.אנחנו מנסים לגבש מהלך שמשרד הדתות והפנים ייקחו את נושא המקוואות ויגדירו יעדים ממשיים.
צפו בראיון המלא עם שי גליק.